Boekhouding

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf of de instelling voeren wij de boekhouding per jaar, kwartaal of per maand in in een boekhoudprogramma. Wij adviseren u graag bij wat het beste past in uw situatie.

U krijgt instructies hoe de administratie bijgehouden en aangeleverd moet worden, zodat het periodiek invoeren zo min mogelijk tijd kost. In bepaalde situaties leveren we een coderingslijst, zodat u zelf kunt coderen.

Wij werken met het administratiepakket van Visma, Accountview.

 

Online samenwerken

Vanaf heden bieden wij online samenwerking tussen onze klanten en ons kantoor aan.

 

Exact Online

We hebben al geruime tijd ervaring met deze toepassing . De klant neemt een abonnement, en koppelt dat aan ons kantoor. De gegevens worden opgeslagen  in de Cloud. Wij kunnen inloggen, de administratie inrichten, instructie geven.

De klant voert zelf de gegevens in, en wij kunnen door de boekingen bladeren, correcties aanbrengen, gegevens voor de BTW aangifte doorgeven en na afloop van het jaar een jaarrekening opstellen.

https://www.exact.com/nl/exact-online/

 

Visma E accounting

De klant neemt een abonnement op Visma E-accounting.

https://nl.visma.com/eaccounting/

Naast bovengenoemde mogelijkheden kun je In dit pakket zelf je verkoopfacturen op eigen postpapier maken, printen of per e-mail versturen.

Met beide pakketten is het mogelijk inkoopfacturen te scannen met behulp van printer of smartphone. Voordeel daarvan is dat de stukken digitaal in de Cloud bewaard worden en dat wij die ook kunnen inzien/raadplegen.

Het is ook mogelijk een automatische bankkoppeling te maken, waarbij de bankafschriften in het boekhoudpakket worden ingelezen. Let op: de bank rekent hier wel extra kosten voor. De meeste mutaties moeten dan afgestemd worden met de verkoop- en inkoopfacturen of van een boekhoudcode voorzien.

Op deze manier kun je meer zelf doen. De praktijk leert dat het wenselijk is routine op te bouwen door minstens wekelijks met een dergelijk programma te werken. Bovendien is enige affiniteit met cijfers van belang.

Er zijn ook allerlei tussenvormen mogelijk, waarbij de klant bijvoorbeeld alleen de verkoopfacturen verwerkt en wij de kosten en de bankafschriften inboeken. De klant kan vervolgens inloggen en het resultaat bekijken.

Neem voor meer informatie contact op met Zeno van Ditzhuijzen:
 of 024-3602580